A+ A A-

Картички

Хасково днес

Разположен на важен кръстопът, свързващ Запада и Изтока, в Хасково се отразява цялата история на България. Тук траките оставят силен отпечатък от разцвета на своята цивилизация. Тук старите българи построяват уникални крепости, за да предпазят границите на българската държава. Тук се разпалва духовният огън на Възраждането, за да се поддържа силен и до наши дни.
Зелено Хасково

През различните сезони на годината парковете и градините на Хасково излъчват великолепие от цветове и свежест. Заслужено признание за осъществените „зелени идеи“ при обновяване облика на града, е завоюваният приз "Най-зелен град на България", с който Хасково бе удостоен през 2011година в категория от 30 000 до 100 000 жители.
Забележителности

Хасково е древен град, където богатото минало и динамично настояще формират една неподражаема атмосфера Ако случаят ви доведе тук като гост на културно или спортно събитие, бизнес посещение или просто като турист, има къде и с какво да осмислите свободното си време. Хасково Ви очаква с поканата да усетите престоя си тук по един нов и уникален начин.
Старо Хасково

Най-старите поселения на територията на Хасково и неговите околности датират още от новокамената ера (около V хил.пр.Хр.). Благоприятното географско разположение и условия за живот способстват за ранното им и непрекъснато развитие. Хасково възниква като пазарно селище на важен кръстопът от Пловдив за Одрин и Цариград, и от Русе към Беломорието. Оформя се като занаятчийски център, но далеч по-малък от близкото село Узунджово, известно със своя годишен панаир.
Вашата картичка

Този албум се попълва със снимки на Хасково, предоставени от любители-фотографи, приятели и почитатели на града. Изпратете Ваша снимка от Хасково на e-mail: pr@haskovo.bg и тя ще стане част от тази галерия с прекрасни спомени за нашия град. Посочете Вашето име и заглавие на снимката, за да бъдат публикувани заедно с нея. Благодарим Ви, че споделихте своя поглед към Хасково!

Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art