A+ A A-

Статии

Тържества за Деня на град Хасково

Хасково ще посрещне празника си - 8 септември с богата програма.

Акцентът в празничната вечер е спектакълът „Осмото чудо“ на  Национален фолклорен ансамбъл „Българе“, който с музика танци и кино разказва историята на България. Празничното настроение е гарантирано и от Любо и Мария Илиева. Блясъкът на спектакъла е осигурен от Огнено шоу F4 и фойерверки под съпровода на музика.  Преди обед е насрочен благодарствен молебен в църквата „Успение на Св.Богородица“. Очаква се да бъде отслужен от висши духовници.

В празничния 8 септември не са забравени и най-малките,  за които има спортен празник „Игрите на града“, шахматен турнир, куклен театър, магическо представление и огромна торта.
Празничните събития започват още на 5 септември с концерт „ Цигулкови шедьоври“, с участието на Йосиф Радионов, Йоанна Кеменарска-Рундберг, Зорница Радионова и Ирина Георгиева. На 6 септември  ще бъде тържествено открита новата зала „Археология“ на  РИМ Хасково, с участието на директора на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. По-късно е предвидена среща-разговор с него, след което професор Димитров ще участва в Тържествения ритуал по случай Съединението на България, който ще се проведе на площад „Свобода“. Отново на шести септември граждани и гости на Хасково могат да видят изключителният спектакъл на прабългарска школа „Багатур“ . Вечерта на площад „Свобода“ е  концерта на Нина Николина, Калин Вельов и Pendara Ethno Project.
На 7 септември програмата започва с традиционно състезание по приложно колоездене, след това от 10.30 ч. на площад „Свобода“ за първи път ще се проведе детско шоу за таланти „Хасково има талант“. Състезанието „Воля за спорт“ е от 16.00 часа отново на централния площад. „Канетикс“ - въздушна акробатика със Сирма Добрева е друг акцент в програмата. Веднага след  шоуто е концерта на Павел и Венци,  “Ъпсурт” с балет „Нова“, Мария Драгнева и DJ Cass. На 7 септември се открива и Чаршия на занаятите „Българско е“. Повече от 35 занаятчии от цялата страна са заявили участие в проявата.
На 9 септември е традиционният лекоатлетически крос „Ванко Дяков“ по трасето Димитровград-Хасково. Децата ще бъдат забавлявани и обучавани в детския празник „Зъбки-бели като гъбки“, БДЗП организират празник на птиците на откритата сцена в центъра на града, а в ОНЧ „Заря„ Държавна опера Бургас представя Балетния спектакъл „Лебедово езеро“.
На 10 септември започва бридж турнир за купата на град Хасково, тогава е и националното състезание „Пътен полицай на годината“, на паркинга на комплекс „21 век“, а така също и фолклорния фестивал „Надпей ме! Надиграй ме!
На 11 септември е автомобилното състезание за купа Хасково Volki car.

 
 

Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art