A+ A A-

Крале от Камерун гостуват в Хасково

Кметът на Хасково Георги Иванов се срещна днес с делегация от Камерун, водена от кралете на градовете Маруа и Дуала.

Есака Екуала и Бакари Йериме са в Хасково във връзка със заключителни прояви по проект на Европейската комисия, в който участва Младежки център-Хасково. Водеща организация е Университетът "Ca Foscari" във Венеция, а останалите партньори са университети и общини от Италия, Франция, Камерун и Буркина Фасо. Основна идея на проекта е сътрудничество и побратимяване на училища от Европа и Африка. Проектът включва информиране на учители и ученици по проблемите на устойчивото развитие, глада, бедността и неравнопоставеността между половете. В проекта участват 15 български училища и над 6000 ученици.
Камерунските гости изразиха своето задоволство от успешната съвместна работа с българските си партньори, като споделиха прекрасните си впечатления от Хасково. Предстои кметовете на Маруа и Хасково да подпишат споразумение за сътрудничество в различни области, представляващи общ интерес в обществения, частния и културния сектори с цел задълбочаване връзките между двата града.
Член на камерунската делегация бе и известният футболист Сирил Маканаки, който ще се срещне утре с Футболен клуб „Хасково”.

 
Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art