A+ A A-

Мартенски срещи

За да отбележат идването на Баба Марта, доброволците на ОП „Младежки център”,

решиха да изненадат приятно жителите на града. Учениците съвместно с Община Хасково направиха информационна кампания за предстоящите акции, по случай навършването на 120 години от озеленяването на града.
Младежите раздаваха на минувачите пред сградата на Общината, както и пред театъра тематични мартенички, направени от тях, картички и информационни брошури. Членуващите в клуб "Репортер" и Младежкия парламент при Младежки център – Хасково зарадваха и обитателите в общинския Дневен център за възрастни хора, където бяха радушно посрещнати от Баба Марта.
Учениците не само раздаваха мартеници и рекламни материали, но и информираха гражданите за наситената програма на Община Хасково за отбелязване на 120 -годишния юбилей.
Предстоят акции за залесяване на дворовете на училища през март, на социални заведения през април, ще се проведе и конкурс „Моят двор – моят зелен оазис”. През юни Общинската оранжерия ще преодстави цветен разсад за вертикално озеленявана на жилищните блокове. Всеки който желае може да украси дома си. Една от инициативите е заравянето на капсула в Градската градина, съдържаща послания от гражданите към бъдещите поколенията за развитие на града като цяло. Тя ще бъде положена на 8 септември 2012 г.

Славея Райкова
Клуб „Репортер” при Младежки център – Хасково 

 

 

 


Мартеници с четирилистни детелини зарадваха хасковлии на 1 март


През слънчевия първи март доброволците от Клуб „Репортер” при Младежкия център подеха инициатива, с която да зарадват гражданите на Хасково. Нашата информационна акция за честване на 120 години от озеленяването на града започна от площад „Общински”. 
Там раздадохме тематични мартеници с четирилистни детелини и информационни материали за предтоящите през годината акции по озеленяване на гр. Хасково. Най-зарадвани бяха майките и техните малчугани, които харесаха ръчно изработените от нас и от младежите от Младежкия парламент четирилистни детелини и мартеници.
Там раздадохме тематични мартеници с четирилистни детелини и информационни материали за предтоящите през годината акции по озеленяване на гр. Хасково. Най-зарадвани бяха майките и техните малчугани, които харесаха ръчно изработените от нас и от младежите от Младежкия парламент четирилистни детелини и мартеници.
И ние самите бяхме изненадани, когато доброжелателни хора ни подаряваха мартенички и ни пожелаваха да сме живи и здрави, румени и засмени и все така готови за приятни и изненадващи акции в града. Това пък извикваше широки и искрени усмивки по лицата ни и предизвикаше само хубави емоции.
Не спряхме с раздаването на добро настроение само из улиците. Посетихме и Дневния център за възрастни хора. Там отново имаше изненада за нас. Посрещна ни баба Мара, облечена с костюм на Баба Марта, подари ни мартенички и ни приветства с прегръдки и песни.
Ние разказахме и на обитателите на дневния център за програмата за юбилея и предстоящите акции през годината. Роди се идеята домуващите да се включат в програмата 120 години озеленяване в Хасково, като оформят цветни кътове в парковото пространство пред сградата им.
Мартенският празник стана още по-слънчев и хубав с нашата инициатива, защото не само, че информирахме гражданите за озеленяването на града ни, но и им пожелахме приятен ден, закичвайки ги с ръчно изработени уникални мартенички.

Пламена Ангелова,
Клуб “Репортер” при Младежки център Хасково

Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art