A+ A A-

Хасково с приз “Най-зелен град на България”

 

 
Хасково бе удостоен с приза “Най-зелен град” в рамките на Националната кампания “Зелена България” на Министерство на околната среда и водите. Градът спечели престижното отличие в категория за населени места от 30 хил. до 100 хил. жители. Община Хасково се включи в инициативата на МОСВ с шест реализирани през 2011г. проекта за паркова среда. Наградата бе връчена на Кмета на Община Хасково Георги Иванов на официална церемония в музея “Земята и хората” в София.

“Приемам наградата като признание за направеното в Хасково и като насърчение за бъдеща работа. Тази награда удовлетворява, задължава, активира и дава сили.”, каза Кметът по повод получената награда.
Озеленяването на Хасково е с дългогодишни традиции, датиращи от 1892г., когато в града са засадени първите декоративни дървета, храсти и цветни лехи. 2012 година е юбилейна за Хасково - навършват се 120 години от създаването на първия парк в града – “Градската градина”. По този повод Заместник кметът Недялка Станева обяви днес инициативата на Община Хасково 2012 година да премине под надслов “Зелено Хасково”. През месец януари идната година ще бъде обявена програмата за отбелязване на тази годишнина.
В кампанията на МОСВ “Зелена България” от гр.Хасково се включиха още Обединени ученически общежития, които спечелиха награда за най-добро ландшафтно оформление в конкурса “Обичам природата и аз участвам”.
Джансу Рафет – десетокласничка от хасковската Професионална гимназия по транспорт, спечели конкурса за есе на екологична тема.
 
image/jpeg  image/jpegimage/jpegimage/jpeg 


Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art