A+ A A-

Одобрени планове за улична регулация на жилищен район “Орфей 3” и жилищен район “Каменец”

26.09.2009 г.

С Решение № 382 и № 383 на заседание проведено на 25.09.2009 г. Общински съвет Хасково одобри окончателните проекти за подробен устройствен план за улична регулация на жилищен район “Орфей 3” и жилищен район “Каменец”. Вземането на тези две ключови решения представлява съществен момент по отношение на устройственото планиране на териториите и дава възможност да се реализират инвестиционни намерения и по отношение на елементите на техническата инфраструктура.

   Изпълняваният от Община Хасково проект за “Разширение на селищна ВиК мрежа - гр. Хасково”, по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.” е първото мащабно инвестиционно намерение, което е в пряка връзка с взетите решения. Одобрението на плановете за улична регулация дава възможност да се пристъпи към изработване на специализираните план-схеми за техническата инфраструктура, в т.ч. и за водоснабдяване и канализация.

По проект “Разширение на селищна ВиК мрежа - гр. Хасково” предстои провеждането на обществена поръчка за избор на изпълнители, които да разработят комплексните инвестиционни проекти за водоснабдяване и канализация на жилищни райони “Кенана”, “Каменец”, “Орфей 3” и “Изгрев”.

Звено за изпълнение на проекта: Община Хасково, пл. “Общински” 1, 6300 Хасково
038/603 372, 038/603 462
Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art