A+ A A-

Туризъм


Туризмът е още една атрактивна страна от живота в Хасково. Градът привлича туристи със своите забележителности и местоположение. Запазеното етнографско наследство и уникалното съчетание на природни и културни ресурси допълват възможностите за туризъм, които регионът на Хасково предлага на неговите гости.
Благоприятното географско разположение, богатото културно-историческо наследство и динамичните темпове на развитие превръщат Хасково в успешно развиваща се туристическа дестинация. Признание за това са многобройните награди от национални и международни туристически изложения, както и успешно развиваните в различни направления партньорства с градове от Англия, Австрия, Испания, Португалия, Гърция, Турция, Русия, САЩ и много други. Специфичната архитектура е една от атракциите на общината. Съхранени са много от улиците в ориенталски стил, което навява спомени за живота от миналия век.
В града има много старинни къщи и обществени сгради, обявени за паметници на културата, в архитектурата на които се съчетават местните традиции със заемки и влияния от други градове, дори от други държави. Тук, сред изваяните еркери, стрехи, прозорци, колони и алафранги се пази неповторимия дух на хасковската история
Туристическият информационен център на Хасково предлага на неговите гости подробна информация за интересуващите ги възможности за почивка и развлечение - музеи и исторически паметници, природни забележителности, културни и спортни прояви, хотели, заведения за забавления и хранене.
Ако случаят ви доведе в Хасково като гост на културно или спортно събитие, бизнес посещение или просто като турист, има къде и с какво да осмислите свободното си време. Туризмът придобива все по-голямо значение за града и е отрасъл с големи перспективи за развитие
Своите гости Хасково посреща с гостоприемни хотели и ресторанти, предлагащи отлични условия за отдих и почивка. Тук можете да намерите комфорт и добро обслужване в хотели с четири, три и две звезди. В Хасково може и вкусно да се похапне. В града и околностите има широка мрежа от ресторанти, кафенета, коктейл-барове, сладкарници и нощни клубове. Особено привлекателни са заведенията в старата част на града и тези, които са разположени сред зелената прохлада на красивите крайградски паркове.


За повече информация посетете сайта на Туристическия информационен център -  www.haskovo.com

Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art