A+ A A-

Спорт


От град Хасково започват своята кариера много изявени български спортисти, завоювали олимпийски, световни, европейски и държавни отличия. Спортно училище и над 20 спортни клуба развиват дейност на територията на града. Новоизградени и добре поддържани спортни комплекси и съоръжения допълват възможностите за спорт за всички възрасти и интереси – хандбал, баскетбол, тенис, карате, скуош, спортни танци, футбол, скейтборд, фигурно пързаляне и много други. За тези, които обичат природата и не спортуват активно, градът предлага добри условия за колоездене.


Културно-спортен комплекс „Спартак"

Уникалното съоръжение е с капацитет от 3500 амфитеатрално разположени зрителски места и покрито сценично пространство от над 300 кв.м. Подходящо за провеждане на различни развлекателни и спортни прояви. През зимните месеци пред сцената на комплекса се изгражда ледена пързалка с площ от 600 кв.м., която привлича множество посетители. Тук тренира и детският хокеен отбор на Хасково.


Тенис кортове

Хасково предлага съвременна база за тенис и скуош сред спокойствието и чистия въздух на лесопарк Кенана. Тенис комплексът е разположен на площ от 17436 кв.м. Разполага със закрита зала с два корта, с многофункционална настилка Green Set. В двуетажната масивна сграда от 450 кв. м. застроена площ има ресторант, скуош зала, 3 съблекални с бани и санитарни възли, възстановителен център - сауна с басейн. Откритата спортна база предлага седем тренировъчни червени корта. Професионални треньори се грижат за любителите на тениса от всяка една възраст, желаещи да изпитат удоволствие от този спорт, а заниманията се провеждат в индивидуални и групови форми. Спортният комплекс е проектиран с възможност за провеждане на международни състезания.


Комплекс "Дружба”

Зала за баскетбол: Игрище 30/17/15м, 1200 седящи места. Място за регионални, държавни и международни състезания по различни видове спорт.

Зала за борба: Площ 500 кв.м, размери 30/12/6м. Залата е оборудвана с 2 тепиха, обособен кът за физическа подготовка, бани, съблекални, санитарни възли, сауна. Отговаря на изискванията на Междуродната Федерация по борба.

Зала за вдигане на тежести: Размери 16/9,50/4м. В нея са разположени 8 подиума за вдигане на тежести и сауна. Тук се провежда тренировъчен процес на клубно и национално ниво.

Зала за силов трибой: Размери 17/9м. Оборудвана с 8 подиума, тренажьори за силов трибой.

Зала за фитнес: Площ 150 кв.м. Разполага със зала за аеробика, съблекалня, баня, солариум, масажен кабинет, кът за за физическа подготовка.

Зала за карате: Площ 100 кв.м. Оборудвана е с татами. Разполага с баня и съблекалня.


Площадка за скейтборд

Намира се в парк „Кенана” на площ от 18 600 кв.м. Оборудвана е със съвременни съоръжения за скейтборд и спортни колела БМХ. Площадката е съобразена с изискванията на Световната скейтборд федерация.


Комплекс „Спартак”

Зала за хандбал: Площ 800 кв.м., размери 36/30/8,50м. Разполага с 350 места за зрители, 4 съблакални и бани. Подходяща е за състезания по тенис, футбол на малки вратички, подвижни игри и др.

Зала за бадминтон: Размери 30/16/8.50м, 100 места за зрители. Използва се за бадминтон и тенис. Разполага с 5 корта за бадминтон. Съоръжението отговаря на изискванията на Международната федерация по бадминтон.

Зала по джудо: Размери 10/14/2.50м. Разполага с кът за физическа подготовка. Оборудвана с татами.

Зала за тенис на маса: Площ 140 кв. м., 4 тенис маси.

Зала за бокс: Площ 140 кв.м. Разполага с ринг–маломерен за тренировки, уреди за специални тренировки на боксьори, баня, тоалетна и съблекалня. 

Зала за карате: Площ 500 кв.м. Оборудвана е с татами за тренировки, съблекални и бани.


Зона за спорт и отдих "Авеню"

Разположена е на площ от 14 800 кв.м. Разполага с детска площадка и 4 игрища за футбол, волейбол, баскетбол, тенис.


Спортен компелкс "Юнак"

Разполага със зала по спортна гимнастика (28/14м), оборудвана с всички необходими уреди по спортна гимнастика, акробатика, голям батут и гимнастически ройтер. Откритата спортна база към компекса има 3 игрища: за хандбал (44/23м), футбол (32/16м), футбол (44/24м).


Стадион "Хасково"

Обща площ от 30 декара. Има затревен футболен терен с размери100/70м, спортна зала по обща физическа подготовка и бокс, 4 съблекални. Стадионът разполага с над 3000 седящи места за зрители.


Стадион "Младост"

Обща площ от 20 дка. Има затревено футболно игрище с размери 100/60м, лекоатлетическа писта с 4 коридора и сектори за хвърляния и скокове, спортна зала по борба с размери 25/10/5м, два борцови тепиха, 4 съблекални. 

Copyright © 2012 | All Rights Reserved | Община Хасково | Created by Blue Art